Dia M R 2019Text IARU: http://www.iaru.org/world-amateur-radio-day.html

Cada 18 d'abril, els radioaficionats de tot el món surten a l'aire per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio Amateur.

 

Va ser en aquest dia de 1925 quan es va formar a París la Unió Internacional de Radioaficionats.

 

Els experimentadors de ràdio aficionats van ser els primers a descobrir que l'espectre d'ona curta, lluny de ser un terreny erm, podria suportar la propagació mundial.

A la pressa per utilitzar aquestes longituds d'ona més curtes, Ràdio Amateur estava "en greu perill de ser rebutjat", ha notat la història de IARU.

Els pioners de radioaficionats es van reunir a París el 1925 i van crear el IARU per donar suport a la Radioafició a tot el món.

Tot just dos anys després, en la Conferència Internacional de Radiotelegrafia, La Rádio Amateur va obtenir les assignacions que encara es reconeixen en l'actualitat: 160, 80, 40, 20 i 10 metres.

 

Des de la seva fundació, el IARU ha treballat incansablement per defensar i ampliar les assignacions de freqüència per a la radioafició. Gràcies a el suport d'administracions il·lustrades en cada part de l'món, els radioaficionats ara poden experimentar i comunicar-se en bandes de freqüència ubicades estratègicament en tot l'espectre de ràdio.

 

Dels 25 països que van formar el IARU el 1925, el IARU ha crescut fins incloure 160 societats membre en tres regions:

- La Regió 1 de IARU inclou Europa, Àfrica, Orient Mitjà i el nord d'Àsia.

- La Regió 2 cobreix les Amèriques,

- La Regió 3 comprèn Austràlia, Nova Zelanda, les nacions illenques de el Pacífic i la major part d'Àsia.

 

La Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) ha reconegut a IARU com a representant dels interessos de radioaficionats.

 

Avui dia, la Radioafició és més popular que mai, amb més de 3,000,000 d'operadors autoritzats!

El Dia Mundial de la Ràdio Amateur és el dia en què les societats Membre de IARU poden mostrar les nostres capacitats a el públic i gaudir de l'amistat global amb altres Aficionats de tot el món.

Plan de Bandas - IARU R-1

Plan Bandas R1

PDF       JPG